alkuun
| Tiedätkö mikä maljakko?Beethoven-flashmob |

Mainoksilla rahoiksi!

Maksan verkkotunnuksesta 25 euroa ja webhotellista 40 euroa vuodessa. Joskus olen vähän vitsinä ajatellut, voisiko osan tuosta 65 eurosta tienata takaisin laittamalla sivustolle mainoksia. Onhan esimerkiksi Googlen Adsense helppo tapa alkaa mainostaa. Ja lehdistä on saanut lukea, kuinka jotkut muotibloggarit saavat aika hyviä mainostuloja.

No, muotibloggarit ovat asia erikseen. Minulle on edelleen kysymys samanlaisesta vitsistä kuin ennenkin. Eka vitsi oli joulukuussa 2012, kun laitoin mainoksia Tsehoviin ja Songsiin. Ajattelin pitää niitä vuoden verran, pidin noin kaksi viikkoa. Toinen vitsi oli tammikuussa 2014. Ajattelin pitää mainoksia puoli vuotta, pidin viikon. En jaksanut katsella, miten ne pilasivat sivujen ulkoasun. Tulopuoli oli tietysti olematon, joten ulkoasun pilaamisesta ei korvauksia maksettu.

Nyt aloitin kolmannen kerran. Mainoksia on Tsehovissa ja tässä blogintapaisessa. Songsin katsotuimmille sivuille, kuten tälle, niitä ei voi laittaa, sen kieltävät sekä Spotifyn että Adsensen säännöt. Tällä kerralla olen sijoittanut mainokset hienovaraisemmin, niin että sivut eivät pahemmin kärsi. Ja aina vain yksi mainos sivulle. Ei isoja bannereita, ei pystybannereita, ei mitään aloitussivulle. Huono tapa mainostajalle, mutta nyt mainokset taitavat pysyä kauemmin.

Sitten vain seuraamaan, kuinka monta vuotta Adsensen 70 euron tulorajan saavuttaminen kestää. Näillä sivustoilla se nimittäin kestää.

Google Adsense | mainokset

17.5.16 | Tommi Salonen