alkuun
Ei menty Puistobluesiin || Aleksanterinkatu tänään

Runoa ja jäätä

(Julkaistu WordPress-blogissa 7.11.2008)

Jos Into piti merkitä muistiin, pitää jotain nytkin merkitä. Tämän runon haluaisin kuulla, YLE Radio 1:n hienoja ohjelmia, seuraavan kerran lauantaina 22.11., kohta Lauantain toivottujen jälkeen.

Lausujina ovat Kirsi-Kaisa Sinisalo, ehkä harvemmin ohjelmassa kuultu, ja Jarmo Heikkinen, tuttu monista aiemmista lähetyksistä. Haluta voi näköjään mitä vain, klassikkorunoja, käännöslyriikkaa ja uusia runoja.

Sitähän voisi toivoa vaikka sen ikihienon runon johon jollain tavalla sopivat kaikki kolme em. luonnehdintaa ja joka on oman tähän mennessä noin 20 sekuntia kestäneen lausujanurani koko ohjelmisto. Lausuin sen runon Rautatientorin Jääpuiston lippuluukulla viime kevättalvella. Olin saanut vapaalipun ja menin illalla suoraan töistä luistelemaan. Mukanani oli salkuntapainen jonka halusin jättää säilöön, ja silloin lipunmyyntiä hoitaneet nuoret keksivät sanoa että he ovat kyllä aina vaatineet runon maksuksi säilytyksestä. No, yksi runo pomppasi mieleen ja jokseenkin hengästyneellä vauhdilla sain sen lausutuksi, joten kuten ja suurin piirtein ja sinne päin, ja olin tyytyväinen.

Ilta oli muutenkin hieno. Iloisia ihmisiä, monenmaalaisia ihmisiä, puheensorinaa ja naurua, ei väliä pysyikö luistimilla vai ei. Rataa kiertäessä luisteli väliin kohti Kansallisteatterin kauniisti valaistua julkisivua ja sitten taas kiihdytti kohti Ateneumia, ja siinä välissä aseman kello näkyi monta kertaa. Vastateroitetut luistimet purivat sileää jäätä, ja vaikkei vilinässä kunnon vauhtiin päässytkään, oli joukossa hauska kaarrella ja puikkelehtia. Lopuksi vapaalipun lähettänyt VR tarjosi kahvit.

Ja sitten se mikä saa muistelemaan lausujanuraani hyvillä mielin: kun olin hakenut salkuntapaisen ja poistumassa, lipunmyynnissä ollut villihiuksinen nuori tyttö näytti peukkua ja hihkaisi vielä kauas perääni: Kiitos runosta!

Helsinki | Jääpuisto | luistelu | runot

8.2.17 | Tommi Salonen

Muuta naputeltua

KerranAleksanterinkatu tänäänTagitetty tie