alkuun


Sorry, not viewable on mobile. If on tablet, try landscape orientation.

Lyhyet | Anton Tšehov

2020  

kesäkuuta

23 · Lähes täydellinen Tšehov | 23.6.2020

Tänään vihdoinkin yhtä vailla kaikilla sivuston Tšehov-kertomuksilla on alkuteostiedot. Kauan se kesti. En muista, koska tarkalleen aloitin vanhan tsehov.infon, mutta on siitä ainakin 10 vuotta.

Se yksi vajaatietoinen on suomennettu nimellä Jälleennäkemisen ilo. Sille en ole löytänyt alkuteosta.

· Anton Tšehov · sivusto

toukokuuta

17 · Huttari Kampintorilta kirjahyllyyn | 29.5.2020

Ostin kirjan, jo toisen tänä vuonna! Jos helmikuussa ostettu Demokratian kuolema oli uusi, tänään postilaatikosta löytynyt ei ole. Se on jo vuonna 1941 Karjalais-suomalaisen SNT:n valistusasiain kansankomissariaatin toimesta painettavaksi hyväksytty.

Tšehoviinhan tämä tietysti liittyy. Topias Huttarin toimittama kirjallisuuslukemisto sisältää nimeämättömän kääntäjän suomennoksen tarinasta Virkamiehen kuolema. Kirja löytyi Kampintorin Antikvariaatista 25 euron hintaan.

· Anton Tšehov · kirjahylly

maaliskuuta

4 · Johtaja sohvan alla | 6.3.2020

Tšehov-osastoon lisätty 215. alkuperäiskertomuksen tiedot. Johtaja sohvan alla on Tšehovin 1880-luvun pikku hupailuja, joka ilmestyi Oskolkissa vuonna 1885. Ensimmäinen ja ainoa suomennos julkaistiin 40 vuotta myöhemmin Kotoa ja kaukaa -lehdessä. Suomentajaksi oli merkitty KjK.

· Anton Tšehov · sivusto

Sivu 1

· Anton Tšehov · Avaruusromua · Benjamin Carter Hett · Dmitri Šostakovitš · Donald Trump · F E Sillanpää · hakunäkyvyys · Helsingin Sanomat · Jukka Mikkola · Karjala-lehti · kirjahylly · kirjat · lehtileikkeet · levynkappaleet · Max Liebermann · musiikki · muut · natsit · osakepeli · radio · Richard Grenell · sivusto