alkuun


Sorry, not viewable on mobile. If you're using a tablet, try landscape orientation.

Anton Tšehovin suomennetut kertomukset

Tšehov-sisältöni on kutistunut vain kertomuksia, tai novelleja, käsittäväksi. Näille sivuille on koottu (melkein) kaikki Tšehovin kertomukset, joista minulla on suomennostieto. Kertomuksia on 215 216. Niistä kahta on usein sanottu romaaneiksi, joitakin taas pienoisromaaneiksi. Monista kertomuksista on tehty useita suomennoksia, mutta kaikista en esitä tarkkoja julkaisutietoja.

Kansalliskirjaston Digi-palvelusta löytyviä vanhoja suomennoksia olen koonnut tänne. Lisäksi jonkinlainen valikoima Tšehov-julkaisuja löytyy täältä ja Tšehovista kirjoitettua täältä.

 A  E  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  R  S  T  U  V  Y

I

Idealistin muistelmia

Iz vospominani idealista Из воспоминаний идеалиста  [49]
1885 | Budilnik

Kymmenes päivä toukokuuta otin 28 vuorokauden loman, pyysin rahastonhoitajaltamme sata ruplaa ennakkoa ja päätin mistään piittaamatta ”elää”, elää rennosti ja suruttomasti, jotta sen jälkeen eläisin kymmenen vuotta pelkillä muistelmilla.

Ihminen ja koira

Razgovor tšeloveka s sobakoi Разговор человека с собакой  [225]
1885 | Oskolki

. . .

Ikäviä ihmisiä

Tjaželyje ljudi Тяжелые люди  [152]
1886 | Novoje vremja

Pappissukuinen pikkutilallinen Jevgrav Ivanovitsh Shirjajev - hänen isävainajansa Ivan oli kenraalinrouva Kuvshinnikovalta saanut lahjaksi 102 desjatinaa maata - seisoi nurkassa pesukaapin ääressä pesten käsiään.

Ikävä tapaus

Neprijatnaja istorija Неприятная история   [4]
1887 | Peterburgskaja gazeta

— Sinun sydämesi, ajuri, on voideltu tervalla. Sinä, veikkoseni, et ole ollut koskaan rakastunut ja siksi et voi ymmärtää minun psykologiaani. Tämä sade ei pysty sammuttamaan sieluni paloa, samoin kuin ei mikään palokunta voi sammuttaa aurinkoa! Pahus vieköön, miten runollisesti minä puhun! Sinä, ajuri, et tietysti ole runoilija, vai mitä?

Ikävä tarina

Skutšnaja istorija Скучная история  [129]
1889 | Severnyi vestnik

Venäjällä elää ja vaikuttaa ansioitunut professori Nikolai Stepanovitš se-ja-se, salaneuvos ja ritari; hänellä on niin paljon venäläisiä ja ulkomaisia kunniamerkkejä, että kun hänen on ripustettava ne kaikki ylleen, ylioppilaat sanovat häntä ikonostaasiksi.

Ikävä vieras

Gost Гость  [39]
1885 | Peterburgskaja gazeta

Yksityisasianajaja Zelterskin silmät olivat painumaisillaan kiinni. Pimeys verhosi luonnon. Tuuli oli hiljentynyt, lintujen kuorot vaienneet ja karjalaumat paneutuneet yölevolle.

Ilkityö

Nedobroje delo Недоброе дело  [77]
1887 | Peterburgskaja gazeta

— Kuka siellä?

Ei vastausta. Vartija ei näe mitään, mutta tuulen ja puiden huminan läpi kuulee selvästi, että joku kulkee hänen edellään lehtokäytävällä. Pilvinen ja sumuinen maaliskuun yö on peittänyt koko seudun ja vartijasta tuntuu siltä kuin maa ja taivas ja hän itse ajatuksineen olisivat vajonneet äärettömyyteen, johonkin läpinäkymättömään mustaan pimeyteen.

Iso Volodja ja pikku Volodja

Volodja bolšoi i Volodja malenkii Володя большой и Володя маленький  [179]
1893 | Russkije vedomosti

— Antakaahan ohjakset minulle, tahdon itse ajaa! Istun ajajan viereen! — sanoi Sofia Lvovna kovalla äänellä. — Odotahan ajuri, minä tulen sinun viereesi istumaan.

Isä ja poika

Otets Отец  [96]
1887 | Peterburgskaja gazeta

— Totta puhuen, olen ryypännyt ... Suo anteeksi, poikkesin matkalla olutbaariin ja helteen vuoksi tyhjensin pari portteripulloa. On kuumaa, veikkoseni!

Isä-kulta

Papaša Папаша  [99]
1880 | Strekoza

Äiti, solakka kuin hollanninsilli, meni isä-kullan luo, joka oli paksu ja pyöreä kuin koppiainen. Avatessaan isä-kullan huoneen oven hän yskähti varoittavasti. Tällöin isä-kullan polvilta pyrähti sisäkkö ja pujahti kiireesti verhon taa;

Ivan Matvejevitsh

Ivan Matveitš Иван Матвеич  [48]
1886 | Peterburgskaja gazeta

Kello käy kuutta illalla. Muuan kyllin kuuluisa venäläinen oppinut — nimitämme häntä yksinkertaisesti vain oppineeksi — istuu työhuoneessaan ja pureksii hermostuneena kynsiään.

 

Sivuston sisältöä

Anton Tšehovin suomennetut kertomukset

Kirjoja hyllystämme · 936

Tekstit | Lyhyet

Musiikinkappaleita

Tour Eiffel in the night

Tour Eiffel in the night · Simple images
View whole photo

Tour Eiffel in the night · Simple images

Boycott America!

 

· Yksityisyyden suoja ·

Yhteydenotto: tommi.salonen at iki.fi