Anton Tšehov -sivut

Oven luona seinää vasten painautuneena seisoi Fekla apposen alastomana. Hän värisi kylmästä, hänen hampaansa kalisivat, ja kirkkaassa kuutamossa hän näytti hyvin kalpealta, kauniilta ja omituiselta. Varjot hänen yllään ja kuun paiste hänen ihollaan pistivät jotenkin räikeästi silmiin, ja erittäin selvästi näkyivät hänen tummat kulmansa ja nuoret, kiinteät rintansa.

Mukaan matkalle

Taiteilijan tarina, Elämäni, Rotkossa, Karviaismarjoja, Ikävä tarina, Eräs tapaus lääkärin elämästä, Nainen ja sylikoira ja muut – kertomuksia kumppaniksi elämän mittaiselle matkalle.

Kuten edellä mainituista teoksista näkyy, Tšehov on minulle ennen kaikkea novellisti. Pidän kyllä näytelmistäkin, Kirsikkapuistosta, Vanja-enosta, Kolmesta sisaresta. Mutta novellit tai kertomukset, kuten Tšehov itse taisi mieluummin sanoa, ovat minulle yksi maailmantaiteen huipuista. Todellakin vade me cum, matkalle mukaan.

Nämä sivut

Näille sivuille on koottu tietoja Tšehovin suomennetuista kertomuksista, Tšehov-julkaisuista kirjoissa ja sanoma- ja aikakauslehdissä sekä Tšehovia käsittelevästä kirjallisuudesta. Lisäksi sivuilla on linkkejä verkkoaineistoihin. Alla olevan kuvan tiedot ovat tällä sivulla.

Tommi Salonen