Anton Tšehov -sivut

Minua rakastettiin, onni oli lähelläni, ikäänkuin kyljessäni kiinni; elelin huolettomasti, yrittämättä syventyä itseeni, oivaltamatta, mitä odotin ja mitä halusin elämältä, mutta aika kului kulumistaan … Ohitseni liukui rakastavia ihmisiä, kirkkaat päivät ja lämpimät yöt vilahtelivat perätysten, satakielet lauloivat, heinä tuoksui, – ja kaikki tämä, niin hellyttävä, muistoissa niin ihmeen liikuttava häipyi minulta niinkuin muiltakin nopeasti, jäljettömästi, oikein arvostamatta, katosi kuin sumu … Missä se nyt on?

Mukaan matkalle

Taiteilijan tarina, Elämäni, Rotkossa, Karviaismarjoja, Ikävä tarina, Eräs tapaus lääkärin elämästä, Nainen ja sylikoira ja muut – kertomuksia kumppaniksi elämän mittaiselle matkalle.

Kuten edellä mainituista teoksista näkyy, Tšehov on minulle ennen kaikkea novellisti. Pidän kyllä näytelmistäkin, Kirsikkapuistosta, Vanja-enosta, Kolmesta sisaresta. Mutta novellit tai kertomukset, kuten Tšehov itse taisi mieluummin sanoa, ovat minulle yksi maailmantaiteen huipuista. Todellakin vade me cum, matkalle mukaan.

Nämä sivut

Näille sivuille on koottu tietoja Tšehovin suomennetuista kertomuksista, Tšehov-julkaisuista ja Tšehovia käsittelevästä kirjallisuudesta. Lisäksi sivuilla on linkkejä verkkoaineistoihin ja tapahtumatietoja sen mukaan mitä silmiin on sattunut. Alla olevaa kuvaa voi klikata.

Tommi Salonen