Palasia
haastetauti

2022  

Haasteita jo haikarallakinTässä uusi esimerkki kieleen pesiytyneestä haastetaudista. Ylen uutissivujen jutussa 17.12.22:

Harmaahaikara ei normaalisti talvehdi Suomessa. Kun vesistöt ovat jäässä ja lunta riittää, voi linnun kalansaanti olla haasteellista.

Tämä ei ole enää vain huvittavaa vaan naurettavaa. Kun voisi sanoa, että linnun voi olla vaikea löytää ravintoa, sanotaan, että ravinnonsaanti voi olla haasteellista.

18.12.2022 · 94 · Kommentit

· haastetauti · Yle uutiset

Kuljettajahaasteet haittaavatTässä uusi esimerkki kieleen pesiytyneestä haastetaudista. Hämeenlinnan kaupunki (@HMLkaupunki) twiittasi 16.9.22:

Koulukuljetuksia järjestetään osin uudelleen johtuen liikennöitsijän kuljettajahaasteista.

Mitä? Ovatko kuljettajat haastaneet liikennöitsijän? Vai toisinpäin? Vai haastavatko kuljettajat sittenkin toisiaan? Vai eikö liikennöitsijällä vain ole tarpeeksi kuljettajia ajamaan koulukuljetuksia?

16.12.2022 · 93 · Kommentit

· haastetauti · Hämeenlinnan kaupunki

Asiakkailla haasteitaTässä esimerkki kieleen pesiytyneestä haastetaudista. Caruna valittelee verkkosivuillaan tänäänkin näin:

Olemme uudistaneet Caruna Plus tunnistautumispalvelua. Palveluun rekisteröitymisen ja kirjautumisen tulisi toimia sujuvasti. Valitettavasti osalla asiakkaistamme on esiintynyt haasteita. Lisää aiheesta…

Osalla asiakkaista "on esiintynyt haasteita". Mitä se tarkoittaa? Jotakin muuta kuin sitä, että he eivät ole onnistuneet rekisteröitymään tai kirjautumaan teknisen vian takia? Eivät osaa kirjoittaa? Näkevät huonosti? Jos se ei tarkoita jotakin muuta, niin miksei sitten sanota suoraan, että he eivät ole onnistuneet rekisteröitymään tai kirjautumaan teknisen vian takia?

16.12.2022 · 92 · Kommentit

· Caruna · haastetauti

Sivu 1

  C  · Caruna   E  · elokuu  · elämä   F  · FibriCheck   H  · haastetauti  · heinäkuu  · helle  · helmikuu  · huhtikuu  · Hyvinkäänkylä  · Hämeenlinnan kaupunki   J  · joulukuu   K  · kesäkuu  · kuukaudet   L  · lokakuu   M  · maaliskuu  · marraskuu   S  · Suomen Rautatiemuseo  · syyskuu  · sähkön hinta  · sää   T  · talvi  · tammikuu  · toukokuu  · trooppiset yöt   V  · valokuvat  · vappu  · vuodet   Y  · Yle uutiset

Sivuston sisältöä

Big toes and small

Big toes and small

Big toes and small
Photostrip

Anton Tšehovin suomennetut kertomukset

Palasia · Photos · Tekstejä

Hyvinkäänkylän Lämpö & Vilu

· Yksityisyyden suoja ·