Tšehov-sisältöni on kutistunut vain kertomuksia, tai novelleja, käsittäväksi. Näille sivuille on koottu (melkein) kaikki Tšehovin kertomukset, joista minulla on suomennostieto. Kertomuksia on 215 216 217. Viimeisin lisäys on Paaston aattona, lisätty 30.1.24. Monista kertomuksista on tehty useita suomennoksia, mutta kaikista ei sivuillani ole tarkkoja julkaisutietoja.
Jonkinlainen luettelo Tšehov-julkaisuista löytyy sivuiltani täältä ja Tšehovista kirjoitetusta täältä. Kansalliskirjaston Digi-palvelusta löytyviä varhaisia suomennoksia olen koonnut tänne.
Olen poistanut sekä pitkään toimimattomina olleille niv.ru-sivuille että lit.ru-sivuille johtaneet alkutekstilinkit, joita oli reippaasti yli puolet kaikista. Korvaan ne vähitellen toimivilla linkeillä. Nyt korvaamatta on vielä 163.
A E G H I J K L M N O P R S T U V Y
Maska
Маска
1884 · Razvletšenije
H:n yleisellä kerholla toimeenpantiin hyväntekeväisyystarkoituksissa naamiaistanssiaiset eli "maskibailut" niinkuin paikallisen herrasväen neidit sanoivat.
Sosedi
Соседи
1892 · Knižki Nedeli
Pjotr Mihailytš Ivašin oli erittäin pahalla päällä; hänen sisarensa, nuori tyttö, oli karannut Vlasitšin, naimisissa olevan miehen luo.
Dama s sobatškoi
Дама с собачкой
1899 · Russkaja mysl
Kerrottiin, että rantakadulle oli ilmestynyt uusi henkilö: nainen, jolla oli sylikoira. Dmitri Dmitritš Gurov, joka oli oleskellut Jaltassa jo kaksi viikkoa ja tottunut sikäläisiin oloihin, alkoi myös olla kiinnostunut uusista henkilöistä. Istuessaan Verneyn paviljongissa hän näki, että rantakatua pitkin kulki hänen ohitseen nuori, pienikasvuinen ja vaalea nainen, jolla oli päässään baskeri;
Damy
Дамы
1886 · Oskolki
Fjodor Petrovitsh, kansakoulujen tarkastaja N:n kuvernementissa, piti itseään oikeutta harrastavana ja jalomielisenä kansalaisena. Kerran hän vastaanotti kansliassaan opettaja Vremenskin.
– Ei, herra Vremenski, – hän sanoi, – kyllä nyt on virkaero välttämätön. Kun on sellainen ääni kuin teillä nyt, niin on kerrassaan mahdoton hoitaa opettajan virkatehtäviä. Millä ihmeen tavalla se on noin mennytkin?
Babje tsarstvo
Бабье царство
1894 · Russkaja mysl
Siinä on paksu rahapaketti. Se on metsähuvilalta, tilanhoitajalta. Hän kirjoittaa lähettävänsä puolitoista tuhatta ruplaa, jotka hän on saanut joltakulta oikeuden kautta voitettuaan jutun toisessa oikeusasteessa. Anna Akimovna ei pitänyt sellaisista sanoista kuin oikeuden kautta ja voittaa oikeusjuttu, hän jopa pelkäsi niitä.
Šilo v meške
Шило в мешке
1885 · Oskolki
Pjotr Pavlovitsh Posudin riensi talonpojalta vuokraamallaan kolmivaljakolla kyläteitä pitkin pieneen N:n piirikaupunkiin, jonne muuan nimetön kirje häntä kutsui. Hän koetti mahdollisimman tarkasti pysyä matkalla tuntemattomana.
Na gvozde
На гвозде
1883 · Oskolki
Nevskiä pitkin asteli virkatoimistaan joukko kolleegi-rekistraattoreja ja sihteerejä salkut kainaloissa. Virkakumppaninsa Strutschkoff vei heitä luokseen nimipäiville.
Rasskaz gospoži NN
Рассказ госпожи NN
1887 · Peterburgskaja gazeta
Yhdeksän vuotta takaperin kerran illansuussa heinänteon aikana minä ja Pjotr Sergejitš, joka hoiti tutkintotuomarin virkaa, kävimme ratsain hakemassa asemalta postia.
Ilma oli mitä ihanin, mutta paluumatkalla rupesi kuulumaan ukkosen jyrähdyksiä, ja me näimme suoraan edessämme uhkaavan mustan pilven. Pilvi lähestyi meitä, me sitä.
Vedma
Ведьма
1886 · Novoje vremja
Ilta oli kallistumassa yöksi. Suntio Savelij Gykin loikoili kirkonvahdintuvassaan valtavassa vuoteessa eikä nukkunut, vaikka hänen tapansa olikin vaipua uneen samanaikaisesti kanojen kanssa.
Neprijatnost
Неприятность
1888 · Novoje vremja
Kunnanlääkäri Grigori Ivanovitš Ovtšinnikov, kolmenkymmenenviiden vaiheilla oleva kuivakka ja hermostunut mies, joka toveripiirissään tunnettiin pienistä lääketieteellisistä tilastotutkimuksista ja kiihkeästä harrastuksesta niinsanottuihin "kansanelämän kysymyksiin", oli eräänä aamuna tekemässä kierrosta sairaalansa potilashuoneissa.
Skoraja pomoštš
Скорая помощь
1887 · Peterburgskaja gazeta
— Tie auki! Kylänvanhin ajaa kirjurin kanssa!
— Hauskoja pyhiä, Gerasim Alpatish! — huutaa väkijoukko kylänvanhimmalle. Anna Jumala, ettei mitään … että, tuota, ei teidän, Gerasim Alpatish, eikä meidän, vaan Jumalan mieliksi!
Spat hotšetsja
Спать хочется
1888 · Peterburgskaja gazeta
On yö. Varjka, kolmetoistavuotias lapsenpiika, keinuttaa kätkyttä, jossa makaa lapsi, ja hyräilee tuskin kuuluvasti:
Tuu-tuu tuuti-lullaa,
anna unen silmiin tullaa . . .
Akterskaja gibel
Актерская гибель
1886 · Peterburgskaja gazeta
Hyväntahtoisten jalosukuisten isien rooleissa esiintyvä Štšiptsov, pitkä, vankkatekoinen ukko, jonka maine ei perustunut niinkään paljon näyttämötaiteellisiin lahjoihin kuin poikkeuksellisen suuriin ruumiillisiin voimiin, riitaantui perinpohjin kesken näytännön teatterinjohtajan kanssa ja manailun huippukohdassa tunsi, että hänen rinnassaan revähti jotakin.