Tšehov-sisältöni on kutistunut vain kertomuksia, tai novelleja, käsittäväksi. Näille sivuille on koottu (melkein) kaikki Tšehovin kertomukset, joista minulla on suomennostieto. Kertomuksia on 215 216. Niistä kahta on usein sanottu romaaneiksi, joitakin taas pienoisromaaneiksi. Monista kertomuksista on tehty useita suomennoksia, mutta kaikista ei sivuillani ole tarkkoja julkaisutietoja.
Jonkinlainen luettelo Tšehov-julkaisuista löytyy sivuiltani täältä ja Tšehovista kirjoitetusta täältä. Kansalliskirjaston Digi-palvelusta löytyviä varhaisia suomennoksia olen koonnut tänne.
* Olen poistanut pitkään toimimattomina olleille niv.ru-sivuille johtaneet alkutekstilinkit. Niitä oli yli puolet kaikista.
A E G H I J K L M N O P R S T U V Y
Nenaste
Ненастье
1887 · Peterburgskaja gazeta
Suuret sadepisarat rapistelivat hämäriä akkunoita. Oli tuollainen huvila-asukkaan inhoama sadesää, joka kerran alettuaan jatkuu tavallisesti kauan, viikkomääriä, kunnes viluinen kesävieras on siihen tottunut ja joutunut täydellisen haluttomuuden valtaan.
Taina
Тайна
1887 · Oskolki
Palattuaan ensimäisen pääsiäispäivän illalla vieraista kotiin otti todellinen valtioneuvos Navagin
Palata n:o 6
Палата № 6
1892 · Russkaja mysl
Sairaalan pihalla on pienehkö sivurakennus, jota ympäröivät sakeana metsänä takiaiset, nokkoset ja villihamppu. Sen katto on ruostunut, savupiippu puoleksi luhistunut, kuistin portaat ovat lahonneet ja kasvavat ruohoa, seinärappauksesta ovat pelkät muistot jäljellä.
Šampanskoje
Шампанское
1887 · Peterburgskaja gazeta
Sinä vuonna, jolloin kertomukseni alkaa, minä palvelin päällikkönä eräällä meidän lounaisten rautateittemme pysäkillä.
Geroi-barynja
Герой-барыня
1883 · Oskolki
Lydia Jegoroowna lähti etehisbalkonille juomaan aamukahvia. Aika läheni jo helteistä ja tukalaa keskipäivää, mutta se ei kuitenkaan estänyt sankaritartamme pukeutumasta mustaan silkkipukuun, joka oli pistetty kiinni ihan leuan alta ja puristi vyötäisiä kuin ruuvipenkki.
V bane
В бане
1885 · Oskolki
"Hei, sinä olio", paksu, valkohipiäinen herrasmies hihkaisee huomattuaan sumun läpi pitkän ja hontelon miehen, jolla on harva parta ja rinnassaan suuri vaskiristi, "lyö löylyä!"
Sirena
Сирена
1887 · Peterburgskaja gazeta
N:n rauhakäräjien erään istunnon jälkeen tuomarit kokoontuivat neuvotteluhuoneeseen riisuakseen virkapuvut yltään, levätäkseen hetkisen ja hajaantuakseen koteihinsa päivälliselle.
Zinotška
Зиночка (*)
1887 · Peterburgskaja gazeta
Joukkue metsästäjiä oli yöpynyt pieneen talonpoikaismajaan ja loikoili paraikaa äskettäin korjatuilla heinillä. Kuu paistoi ikkunasta sisään, hanurin surullinen soitto kuului kyläraitilta, heinien tuoksu oli huumaavaa, mutta hieman pahanhajuista.
Vint
Винт
1884 · Oskolki
Eräänä inhottavana syysyönä Andrei Stepanovits Peresolin ajoi kotiin teatterista. Hän mietti ajaessaan, kuinka paljon hyvää teatterit voisivat saada aikaan, jos niissä näyteltäisiin mieltäylentäviä näytelmiä.
Gusev
Гусев (*)
1890 · Novoje vremja
Pimeni jo, kohta tulisi yö. Gusev, epämääräiseksi ajaksi lomalle päästetty sotamies, kohottautuu riippuvuoteessaan ja sanoo puoliääneen: — Kuuletko, Pavel Ivanytš? Eräs sotamies kertoi minulle Sutšanissa: heidän laivansa ajoi matkalla ison kalan päälle ja silloin laivan pohja repesi.
Sobytije
Событие (*)
1886 · Peterburgskaja gazeta
Aamu. Ikkunalasien jääpitsien läpi tunkeutuu lastenhuoneeseen kirkas auringonvalo. Vanja, kuusivuotias poika, jonka pää on sileäksi keritty ja nenä napin näköinen, ja hänen Nina-siskonsa
Toska
Тоска (*)
1886 · Peterburgskaja gazeta
Iltahämärä. Kookkaat märät lumihiutalet leijailevat laiskasti juuri sytytettyjen lyhtyjen ympärillä ja laskeutuvat ohuena, pehmeänä kerroksena katoille, hevosten selkään, ihmisten hartioille, hatuille.
Tina
Тина (*)
1886 · Novoje vremja
"M. E. Rotsteinin perillisten" viinatehtaan suurelle pihalle ajoi satulassa sulavasti keinahdellen nuori mies yllään upseerin lumivalkoinen levätti. Aurinko hymyili huolettomana luutnantintähdissä, heijastui koivujen valkoisista rungoista
Potselui
Поцелуй (*)
1887 · Novoje vremja
Toukokuun 20 päivänä kello 8 illalla kaikki leirille matkalla olevan N:n reservitykistöprikaatin kuusi patteria yöpyivät Mestetško-nimiseen kylään.
Sapožnik i netšistaja sila
Сапожник и нечистая сила (*)
1888 · Peterburgskaja gazeta
Oli jouluaatto. Marja oli jo kauan vedellyt unia uunin päällä, lampusta oli öljy palanut vähiin, mutta Theodor Nilov yhä vain istui ja työskenteli.